Baronii PSD strâng rândurile ca să scape de molâul Marcel Ciolacu. Cine ar putea prelua șefia PSD


Baronii PSD strâng rândurile ca să scape de molâul Marcel Ciolacu. Cine ar putea prelua șefia PSD

Greii din PSD nu l-ar dori pe Marcel Ciolacu în fruntea partidului pentru că e prea „moale”, leșină ușor, citește greu, iar social-democrații au înțepenit în sondaje undeva pe la 25% în condițiile în care PNL, pe fondul bâlbelor și controverselor din pandemie, înregistrează o scădere de mai multe procente.

Potrivit adevarul.ro, principalii nemulțumiți sunt așa-zișii baroni locali, mai ales cei din Moldova, care, deși s-au tras în poză umăr lângă umăr cu actualul lider interimar Marcel Ciolacu, și l-ar dori mai degrabă pe Sorin Grindeanu, primul premier de paie instalat de Liviu Dragnea la Palatul Victoria, după alegerile din decembrie 2016, în mandatul căruia s-au întâmplat OUG13 și cele mai mari proteste din istoria recentă a României.

Liderii din teritoriu îi reproşează lui Ciolacu atitudinea prea moale faţă de preşedintele Klaus Iohannis în ultimele trei luni, de la izbucnirea pandemiei, liderul PSD acuzând chiar că problemele sale de sănătate ar fi fost determinate de atacurile dure ale șefului de stat. În replică, apropiaţii lui Ciolacu susţin că PSD s-a comportat responsabil pe timpul crizei sanitare, în caz contrar imaginea partidului, şi aşa măcinată după era Dragnea-Dăncilă, ar fi avut şi mai mult de suferit.

Pe de altă parte, în Senat acţionează tabăra radicală din PSD, condusă de Şerban Nicolae, pe care Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, nu o controlează .

Apoi, liderii social-democraţi îi impută lui Ciolacu faptul că partidul nu creşte în sondaje, în ciuda bâlbelor comise de PNL la guvernare. Potrivit cercetărilor interne, PSD se învârte în jurul pragului de 25%, cu mici fluctuaţii.

Baronul de Neamț Ionel Arsene ar încerca să-l convingă pe Sorin Grindeanu să candideze la şefia PSD, însă şeful ANCOM pare indecis. Oficial, Grindeanu e prieten cu Ciolacu, însă are de ales: fie se întoarce acum în PSD, pentru a deveni lider, fie mai aşteaptă până după alegeri, când ar putea fi organizat un nou Congres, în cazul unui scor slab obţinut de echipa Ciolacu. „Grindeanu a început să vină tot mai des la partid, vorbeşte cu Ciolacu, îl domină ca atitudine, dar nu cred că lasă  leafa de la ANCOM pentru a se întoarce acum în politică”, susţin sursele citate. Despre „măcelul” din PSD puteți citi mai multe AICI.

Reamintim că, la începutul lunii mai, când s-a întâmplat scandalul cu proiectul de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc, care trecuse tacit de Camera Deputaților, jurnalistul Cristian Tudor Popescu spunea„mai degrabă decât trădător de țară, domnul Ciolacu (președintele Camerei Deputaților) e tembel. Stați puțin, CNA-ul, nu e o insultă. „Tembel” înseamnă o persoană delăsătoare. Nu înseamnă neapărat că este idiot. Nu! „Tembel” înseamnă un „lasă-mă să te las”, un ins care amână mereu, nu face lucrurile. Un ins cu mintea odihnită, asta înseamnă tembel”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.