Inutilul și abuzivul CNCD l-a amendat imediat pe Iohannis, dar a durat 2 ani până să-l sancționeze pe Dragnea referitor la o serie de afirmații mizerabile despre protestatarii anti-PSD


Inutilul și abuzivul CNCD l-a amendat imediat pe Iohannis, dar a durat 2 ani până să-l sancționeze pe Dragnea referitor la o serie de afirmații mizerabile despre protestatarii anti-PSD

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, condus de Csaba Ferenc Asztalos, s-a întrunit în ședința de soluționare a petițiilor în data de 20 mai 2020 și l-a amendat pe președintele Klaus Iohannis

Sancțiunile CNCD au venit în contextul discursului în care Klaus Iohannis a devoalat blatul PSD-UDMR prin care se fac jocuri în Ardeal în detrimentul României și în interesul premierului ungar Viktor Orban, fiind vorba, totodată, și de proiectul de lege prin care udemeriștii doreau autonomia locală a Ținutului Secuiesc, inițiativă trecută tacit de Camera Deputaților, dar respinsă finalmente de Senat.

Discursul președintelui pentru care s-au impus sancțiuni: "Jó napot kívánok, PSD!

Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, Guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor.

Jó napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orbán, în schimbul acestei înțelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înțelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor. Este inadmisibil așa ceva și, până sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista!".

CNCD demonstrează prin acțiunea abuzivă de astăzi că ori nu înțelege nimic din aspectele ce țin de securitatea națională, respectiv relațiile bilaterale tensionate dintre România și Ungaria ori au o agendă ascunsă, ceea ce ar fi extrem de grav pentru o instituție plătită din banii statului român. Generalul (r) Alexandru a explicat pe 1 mai implicațiile ce țin de sfera relațiilor româno-maghiare ce au determinat discursul dur al președintelui.

Grumaz: "La Cotroceni s-a strâns enorm de multă nemulțumire față de comportamentul UDMR și față de cel al Ungariei față de România. Uitați-vă la ce s-a întâmplat de-a lungul timpului. Timp de 5 ani Ungaria a dus o politică extrem de agasantă la adresa României. În încercarea de a se proiecta ca lider al maghiarilor de pretutindeni, Viktor Orban a agitat constant Bucureștiul cu investiții majore în Transilvania, cu politica prorusă, cu piedici puse în calea proiectului BRUA, în încercarea de a câștiga teren la Chișinău. Vedeți? Nici nu am apucat să spunem că ne ducem la Chișinău să ajutăm și ministrul de Externe s-a dus cu măști și costume să fie înaintea României. Mai mult, în ultimele săptămâni ne-au arătat un comportament puțin ciudat, ca să fiu diplomat, față de românii care au venit din străinătate. Vă aduceți aminte de românii blocați zeci și zeci de ore la granița Ungaria-România, de intervențiile ministrului de Externe în nenumărate rânduri pentru a deschide un culoar atât pentru produsele alimentare cât și pentru românii care se întorceau în țară. Toată treaba asta a culminat cu faptul că ministrul de Externe s-a luat de ambasadorul nostru la Budapesta, Marius Lazurca"(citiți AICI articolul complet

Pentru a crea o falsă imagine a echidistanței, CNCD l-a sancționat astăzi și pe pușcăriașul Liviu Dragnea, fost președinte al PSD, atenție, pentru o afirmație făcută în anul 2018. Așadar, o instituție plătită din taxele românilor a reușit performanța de a-l sancționa pe președinte pentru un discurs susținut în urmă cu 3 săptămâni, dar i-a luat aproape 2 ani să ia măsuri contra unor afirmații de-a dreptul mizerabile ale infractorului Liviu Dragnea

CNCD, despre derapajele lui Dragnea din data de 9 iunie 2018: "Afirmațiile domnului Liviu Nicolae Dragnea referitoare la protestatari antiguvernamentali („unelte jalnice ale acestor securiști”, „curățăm țara de mizeria împrăștiată de acești șobolani”, „erau patru șobolani care puneau tot felul de întrebări”), reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancțiunea avertismentului contravențional. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi (8 voturi)".

Astfel, apare întrebarea legitimă dacă trebuie sau nu desființat CNCD, o instituție care arată carențe grave de funcționare, dar, totodată, naște o serie de suspiciuni potrivit cărora ar avea o agendă ascunsă împotriva României, în condițiile în care a intervenit abuziv într-o problemă ce ține de securitatea națională a țării noastre, dar și de relațiile tensionate româno-maghiare.

În acest sens, vă recomandăm să citiți și: Inutilitatea și miliția CNCD: cazurile Tismăneanu și Caramitru. ”Dacă ‹jignirea este discriminare›, suntem în plin Caragiale! Te-a ofensat careva, pac la CNDC sa îți repereze onoarea”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.