Polonia dă lecții României fiind ca un burete care absoarbe investiții: sumă uriașă pusă la dispoziție de Microsoft. Ioana Constantin, semnal către Guvernul Orban: "INVESTIȚIILE sunt cheia. Măcar acum!"


Polonia dă lecții României fiind ca un burete care absoarbe investiții: sumă uriașă pusă la dispoziție de Microsoft. Ioana Constantin, semnal către Guvernul Orban: "INVESTIȚIILE sunt cheia. Măcar acum!"

Secretarul adjunct al PMP, Ioana Constantin, a reiterat semnalul către Guvern conform căruia investițiile sunt cheia ieșirii din criza COVID-19, printre care și cele în digitalizare, atât de necesare atât în sistemul de educație, dar și în vederea digitalizării administrației publice și a creșterii gradului de transparență. În acest context, economista a invocat exemplul Poloniei, care va beneficia de o investiție de 1 miliard de euro de la Microsoft în scopul digitalizării

CITIȚI ȘI: 10 priorități pentru depășirea crizei economice, prezentate de Ioana Constantin: "E vremea investițiilor majore!". Exemplul Poloniei

Ioana Constantin: "Microsoft investește 1 miliard de dolari pentru digitalizarea Poloniei. Companii, instituții publice, sistem de educație. Polonia devine „inima digitală” a Europei, centru regional pentru tot ce înseamnă ”cloud”. Urmăresc de ceva vreme politicile publice ale Poloniei, angajamentul energic în parteneriatul cu NATO, este un bun model. România avea și are urgent nevoie de investiții în digitalizare. Avem acum uriașa oportunitate să folosim bani de la UE, banii din împrumuturi pentru a digitaliza administrația publică și a crește transparența, pentru sistemul de educație. INVESTIȚIILE sunt cheia. Măcar acum".

CONSULTAȚI ȘI: Criza economică COVID-19. Ioana Constantin, semnal către Guvern: "Injectați bani în investiții! E un bun moment de relansare a industriei românești! Polonia și Cehia pompează aproximativ 50 de miliarde de euro!"

Potrivit unui anunţ al Microsoft, planul gigantului american cuprinde deschiderea unui centru de date, pentru a oferi soluţii de cloud business-urilor şi instituţiilor guvernamentale, scrie Reuters, citat de zf.ro

Microsoft a semnat deja un parteneriat cu furnizorul local de cloud Chmura Krajowa, fondat în 2018 de PKO Bank Polski, cea mai mare bancă poloneză, şi Polish Development Fund, cu scopul accelerării digitalizării business-urilor şi a administraţiei publice. 

Investiţia vine în contextul în care Polonia îşi doreşte să se poziţioneze ca un centru regional pentru tehnologie.

"Cred cu tărie că investiţia Microsoft în Polonia va fi importantă pentru corporaţii, instituţii publice şi sistemul de educaţie, şi va permite transformarea digitală şi implementarea unor noi standarde", a spus premierul polonez Mateusz Morawiecki.

Parteneriatul Chmura Krawjowa cu Microsoft va dura şapte ani şi include trainuirea de specialişti în Polonia în tehnologii pe bază de cloud. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.