Cătălin Avramescu, cu lupa pe votanții PSD: "55% dintre ei nu au nici măcar liceul! Merită să le adresăm întrebarea: Nu vă e rușine?!" Care sunt celelalte date și concluzii devastatoare


Cătălin Avramescu, cu lupa pe votanții PSD: "55% dintre ei nu au nici măcar liceul! Merită să le adresăm întrebarea: Nu vă e rușine?!" Care sunt celelalte date și concluzii devastatoare

Fostul ambasador al României în Finlanda, respectiv Estonia, politologul Cătălin Avramescu, a analizat într-un video profilul votantului PSD, iar concluziile sunt de-a dreptul alarmante: 55% dintre votanții PSD nu au nici măcar liceul, 16% nu au job sau sunt asistați social, iar 60% dintre ei nu au acces la internet, deci implicit dispun de un acces mai precar la informație. Au fost analizate datele privitoare la votul de la alegerile europarlamentare din 2019. 

"Sunt oameni teribil de puțin educați, oameni teribil de puțin informați, sunt oameni care nu sunt integrați, mulți dintre ei, în economia reală, stau și primesc acasă bani de la Guvern", a subliniat analistul politic. 

Avramescu, pe Facebook: "Care este profilul alegătorilor PSD? Haideți să ne uităm la rece, pe cifre. Cifrele sunt din 2019, este vorba despre profilul alegătorului PSD care a votat cu acest partid la europarlamentare. 55% dintre ei nu au nici măcar liceul. Nici nu știam că este posibil să nu ai liceul în ziua de astăzi, dar ei au reușit această contraperformanță. De abia 45% au liceul sau ceva mai mult, însemnând eventual facultate. De abia 9% dintre ei au facultate, mai puțin de 1 din 10. 58% dintre ei sunt pensionari. Abia 1 din 10 lucrează în sectorul privat. 16% sunt descriși ca fiind fără ocupație, cam 1 din 6. Mai puțin de jumătate au internet, 40%. 65% dintre ei declară că nu folosesc Facebook. Oameni buni, vă dați seama cine votează pentru acest partid? Sunt oameni teribil de puțin educați, oameni teribil de puțin informați, sunt oameni care nu sunt integrați, mulți dintre ei, în economia reală, stau și primesc acasă bani de la Guvern. Iar aceste grupări, pensionari, șomeri, nu toți desigur, votează PSD, partidul din cauza căruia au plecat din România milioane de români. Este cutremurător. Ăștia sunt pesediștii, 55% dintre alegătorii lor n-au nici măcar liceul. 1 din 6 n-are ocupație. Aș fi curios să-i întâlnesc pe unii dintre ei și să îi întreb: "Nu vă e rușine când vedeți ce votați?!". Nu vă e rușine când vedeți cum acești indivizi, așa-zișii voștri reprezentanți, calcă în picioare statul de drept, fac praf economia națională, abuzează de procedurile parlamentare, vorbesc ca niște mitocani la televizor, nu vă e rușine?! La câtă înțelegere au unii dintre ei mă îndoiesc că pot să pună cap la cap niște informații, dar merită să le adresăm întrebarea: Nu vă e rușine?!". De meditat. Cât despre noi, ceilalți, Dumnezeu cu mila!".

Vedeți video mai departe: 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.