O veste bună: Institutul Serum din India începe producția vaccinului contra Covid-19! 60 de MILIOANE de doze sunt așteptate în cursul acestui an


  • ACP
  • Apr 28, 2020 17:25
  • 1845
O veste bună: Institutul Serum din India începe producția vaccinului contra Covid-19! 60 de MILIOANE de doze sunt așteptate în cursul acestui an

Cea mai mare companie producătoare de vaccinuri din lume, Institutul Serum din India, a anunțat, marți, că va produce anul acesta 60 milioane de doze de vaccin împotriva Covid-19.

Vaccinul – care a fost descoperit de cercetătorii Universității Oxford – a intrat în faza testelor pe oameni încă de săptămâna trecută, în Marea Britanie, după ce a avut succes la testarea pe animale.

Testele ar trebui sa fie finalizate până în luna septembrie, când va începe distribuirea noului vaccin.

Dacă nu vor fi probleme în urma administrării vaccinului, compania indiană are în vedere producerea a 400 milioane de doze în cursul anului viitor, în două fabrici din Pune și într-o fabrică nouă pe care urmează să o ridice, în curând, tot in India.

Cyrus Poonawalla – proprietarul firmei Serum – a declarat că va distribui vaccinul întâi în țara sa, apoi va lăsa guvernul indian să aleagă în ce alte țări va fi exportat, dar și ordinea priorităților la export.

Prețul vaccinului va fi de 1000 de rupii, dar reprezentanții Serum au anunțat că guvernul indian va acoperi costurile și că îl va oferi gratuit populației din India. Până atunci însă, Cyrus Poonawalla a anunțat și că dorește ca guvernul indian să participe și la investițiile necesitate de producerea vaccinului.

În acest timp Serum lucrează la alte două vaccinuri împotriva noului coronavirus împreună cu compania americană de biotehnologie Codagenics și cu compania austriacă Themis, iar în următoarele două săptămâni va anunța un parteneriat cu o a patra companie.

Vaccinul dezvoltat la Oxford, numit ”ChAdOx1 nCoV-19” și ales de firma Serum pentru producere în cantități mari, este doar unul dintre cele aproximativ 100 de vaccinuri care sunt acum în lucru în lume, dintre care cel puțin 5 sunt în faza finală de testare pe oameni – mai multe detalii AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.