Lupta anticorupție dă mici semne că mai există. Medicul Mircea Beuran, trimis în judecată de DNA


Lupta anticorupție dă mici semne că mai există. Medicul Mircea Beuran, trimis în judecată de DNA

Medicul Mircea Beuran a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat că a luat mita de 10.000 de euro pentru a organiza un concurs pentru un post de asistent universitar pe perioadă determinată. Dosarul va fi judecat de magistrații Tribunalului București, conform Mediafax.

Medicul Mircea Beuran a fost trimis în judecată pentru luare de mită. Procurorii DNA îl acuză pe medic că a primit 10.000 de euro pentru a scoate la concurs un post de asistent universitar pe perioadă determinată. Potrivit procurorilor, banii i-au fost dați în decembrie 2018, atunci când Mircea Beuran era preşedinte al Senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

Un medic de la Spitalul Floreasca l-a denunțat pe Mircea Beuran. "Prin acţiunile sale, inculpatul a transformat o instituţie publică de prestigiu în propria , ca sursă personală de venituri ilicite. (...) Fapta inculpatului este cu atât mai condamnabilă, în contextul corupţiei din domeniul medical/universitar, cu atât mai mult cu cât nivelul (ridicat) de salarizare al unui medic ar trebui să aibă corespondent în integritatea acestuia", se arată în motivarea Tribunalului Bucureşti din luna februarie, atunci când medicul a fost arestat la domiciliu.

Mircea Beuran se află acum sub control judiciar în acest dosar, iar anchetatorii au pus sechestru pe un cont bancar al medicului, pentru recuperarea sumei de 10.000 de euro.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.