Amendă usturătoare de la ANPC pentru joaca de-a carantina a familiei Dragnea


Amendă usturătoare de la ANPC pentru joaca de-a carantina a familiei Dragnea

Hotelul Turris de la Turnu Măgurele, transformat de 3 săptămâni, în centru de carantină a fost astăzi amendat cu 20.000 de lei de către comisarii de la Protecția Consumatorului. Motivul: angajații hotelului hrăneau persoanele carantinate cu hrană expirată.
Contractul prin care hotelul familiei Dragnea devenea centru de carantină s-a semnat între Primăria Turnu Măgurele și o societate comercială cu sediul în comuna Lița, și anume S.C. Nutrelo Group SA. Compania în cauză este, de fapt, fosta Zooveg 2010 SA, care aparține fiului lui Dragnea, Ștefan Valentin. În hotelul din Turnu Măgurele au fost astfel cazați 130 de oameni întorși din zonele periculoase ale lumii, iar tariful de închiriere al unei camere a fost crescut considerabil, față de perioada anterioară pandemiei. Vorbim despre un salt de la 150 de lei pe noapte la 230 de lei pe noapte primiți direct de la statul român. Dar se pare că și condițiile de acolo au lăsat mult de dorit, determinându-i pe reprezentanții ANPC să se deplaseze la fața locului și să verifice dacă sesizările unora dintre cei cazați acolo erau reale.

Astăzi, ANPC a informat publicul cu privire la situația centrului de carantină, improvizat în hotelul familiei Dragnea. ANPC s-a autosesizat în urma unei postări apărute pe o rețea de socializare privind calitatea hranei distribuite unor persoane aflate în carantină.

“În urma verificărilor realizate de comisarii CJPC Teleorman la SC NUTRELO GROUP SA din Turnu Măgurele, operatorul economic la care se aflau cazate persoanele carantinate și care pregătea și hrana pentru acestea, în restaurantul propriu, s-au constatat următoarele abateri: folosirea de materii prime pentru prepararea hranei, cu data durabilității minimale/data limită de consum depășită sau care nu erau însoţite de eticheta de produs de unde să rezulte principlalele elemente de identificare şi caracterizare; nerespectarea condițiilor de păstrare impuse de producător pentru anumite materii prime, respectiv produse din carne care ar trebui păstrate la temperaturi de refrigerare, acestea fiind congelate.“, susțin reprezentanții ANPC.

Operatorul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 20.000 lei, fiind retrase din consumul uman produsele alimentare găsite în neregulă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.