În ciuda măsurilor luate de Vela de Paște, ministrul Sănătății îndeamnă la rațiune: "Putem avea un număr de cazuri grave, severe, care pot forța Terapia Intensivă!"


În ciuda măsurilor luate de Vela de Paște, ministrul Sănătății îndeamnă la rațiune: "Putem avea un număr de cazuri grave, severe, care pot forța Terapia Intensivă!"

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a prezentat marți acordul semnat între MAI şi Patriarhie privind acţiunile cu ocazia Paştelui. Lumina Sântă de la Ierusalim va fi distribuită credincioșilor de către voluntari şi patrulele existente sub coordonarea MAI aflate în misiune.

CITIȚI AICI MAI MULTE DETALII: Inepția orchestrată de Vela de Paște, criticată aspru de Carmen Dumitrescu: "Dumnezeu nu ne-a învățat niciodată să fim proști! Să nu mergeți să luați lumină de la polițiști și jandarmi!"

Cu toatre acestea, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat marți seara la Digi 24 că a militat și militează pentru continuarea izolării și pentru continuarea distanțării pentru a nu exista riscul unei transmiteri accentuate a COVID-19, întrucât consecințele ar fi extrem de grave: "putem avea un număr de cazuri în săptămâna următoare care să forțeze sistemul sanitar, putem avea un număr de cazuri grave, severe, care pot forța Terapia Intensivă".

Nelu Tătaru: "Discutăm foarte des când se iau aceste măsuri, eu cel puțin am militat pentru continuarea izolării, pentru menținerea distanțării. Ați văzut și astăzi pe domnul președinte Iohannis în prelungirea stării de urgență. Este un moment deosebit, un moment religios, dar și un moment al marilor provocări, de luptă cu un inamic nevăzut, fără un tratament, fără un vacccin. Toate aceste lucruri trebuie împăcate, atât cele sufletești, cât și cele de sănătate. Eu militez în continuare pentru o izolare voluntară, pentru o distanțare socială, încă mai avem de urcat pe această pantă, suntem încă într-un moment în care mai putem avea persoane care se pot infecta, mai avem anchete epidemiologice destul de complexe în identificarea contacților, a persoanelor pozitive. Ne aflăm într-un scenariu în care toți pacienții care se prezintă sunt suspecți de coronavirus. (...)

Dacă aceste măsuri de distanțare socială nu sunt respectate putem avea o transmitere locală accentuată, putem avea un număr de cazuri în săptămâna următoare care să forțeze sistemul sanitar, putem avea un număr de cazuri grave, severe, care pot forța Terapia Intensivă. O curbă accelerată cu un număr mare de cazuri poate încărca un sistem sanitar". 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.