Tel Drum începe lucrări de 22 milioane lei în plină pandemie!


Tel Drum începe lucrări de 22 milioane lei în plină pandemie!

Cei care urmăresc contractele pe care Tel Drum SA le încheie cu autoritățile publice din Teleorman știu că despre reabilitarea unui drum județean s-a mai discutat și cu 8 luni în urmă, când tot în Consiliul Județean Teleorman se discuta oportunitatea proiectului. Ei bine, acum, în plină pandemie, s-a ajuns la concluzia că proiectul poate intra în faza de execuție tehnică și chiar de emitere a ordinului de începere a lucrărilor. Pentru nu mai puțin de 21,837.319,47 lei. Toți publici. Și toți către Tel Drum SA și noul asociat, satelitul Road Project SRL.

Consilierii județeni din județul Teleorman au fost convocați astăzi în ședință extraordinară, în sistem de videoconferință. Având în vedere situația spitalelor din județ și dezastrul logistic pe care îl acuză toate cadrele medicale, reuniunea la distanță a consilierilor județeni n-a surprins pe nimeni în mod deosebit. Până când, la examinarea proiectelor de hotărâre puse pe masa dezbaterilor, am regăsit proiectul privind aprobarea documentației tehnico-economice pentru obiectivul de investiții DJ 612 Botoroaga-Frăsinet.

Tronsonul de drum care intră în refacere străbate comunele Botoroaga și Frăsinet și are o lungime de 13 kilometri. Drumul va avea două benzi și va fi modernizat de Asocierea Tel Drum-Road Project. Contractul de lucrări cu numărul 88 a fost încheiat pe data de 18.06.2019 între județul Teleorman, prin Consiliul Județean Teleorman, și Asocierea Tel Drum-Road Project. Potrivit proiectului de hotărâre al Consiliului Județean Teleorman, în această asociere, liderul este Tel Drum, iar Road Project este simplu asociat.

Road Project SRL din Alexandria este înființată în anul 2007 și a ajuns la un profit de 360 852 lei în anul 2018, de la 27.000, cât avea în 2008. Și cifra de afaceri a firmei a crescut an de an, mai ales de când se asociază cu Tel Drum pentru câștigarea licitațiilor cu statul. Compania aparține unui anume Miti Barbu, care și-a trecut în profilul experiențelor profesionale și S.C.Modul Proiect, compania implicată în falsificarea documentelor care au garantat Consiliului Județean Teleorman accesul fraudulos la bani europeni în dosarul Teldrum.

Proiectul a fost aprobat de consilierii județeni și în curând va fi emis și ordinul de începere al lucrărilor.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.